Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری می‌گوید: یکی از نقاط ضعفی که در تاریخ ثبت خواهد شد این است که در حال تبدیل کردن نظام از چند صدایی به تک صدایی هستیم، متاسفم که مجلس یازدهم تکصدا می‌شود.

«رضا جلالی»، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری، در گفتگو با خبرنگار برنا درباره علل مشارکت پائین مردم در انتخابات گفت: ناامیدی مردم از آینده اجرای کشور باعث شد که در تهران یک پنجم واجدین شرایط شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه نشان داده اگر مشارکت مردم بالا باشد، طیف اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات هستند و اگر مشارکت پائین باشد طیف اصولگرایان. نمی‌توان این نتیجه را  به معنای پیروزی اصولگرایان قلمداد کرد.

جلالی این موضوع را نگران‌کننده دانست و اظهار کرد: اگر قانون ۲۵ درصد عملی می شد هیچ یک از این ۳۰ نفر به مجلس یازدهم را پیدا نمی‌کردند. اصولگرایان قبل از اینکه بابت این نتیجه خوشحال باشند باید بابت این که مقبولیت نظام به دلیل عملکرد مسئولین در حال کم شدن است، باید ناراحت باشند. این موضوعی است که مقامات کشور باید نگران آن باشند.

او افزود: اعتراضات بنزینی، وقایع آبان‌ماه و سقوط هواپیمای اوکراینی از عواملی بود که باعث شد، مردم نسبت به صندوق رای سرد شوند. در این شرایط حتی اگر همه احزاب اصلاح‌طلب هم لیست می‌دادند، تغییری در نتیجه حاصل نمی‌شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به شهادت سردار سلیمانی بیان کرد: شهادت سردار سلیمانی به عنوان یک اسطوره ملی که همه افراد روی این شخصیت وفاق داشتند اگر اتفاق نمی‌افتاد، سطح مشارکت از این هم پائین‌تر می‌آمد. خیلی از نیروهای انقلاب به نوعی به خاطر آرمان‌های حاج قاسم سلیمانی با صندوق آشتی کردند و باعث شدند که شرایط حداقلی، ایجاد شود.

جلالی خاطرنشان کرد: استنباط من این است که اگر شرایط تغییری نکند، چون میزان مشارکت در شهرهای بزرگ زیر ۵۰ درصد خواهد بود اصلاح‌طلبان در هیچ شورایی چه در شورای شهر و چه در شورای مجلس و خبرگان دیگر رای نخواهند آورد و حاکمیت باید در صدد مشروعیت بخشی بیشتر به نظام سیاسی خود، برآید.

عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح‌طلبان امکان تشکیل فراکسیون مستقل را دارند یا خیر؟ عنوان کرد: بعید می‌دانم اصلاح‌طلبانی که در انتخابات رای آوردند بتوانند، یک فراکسیون مستقل تشکیل دهند. اولا تعداد آن‌ها به ۲۰ نفر هم نمی‌رسد بعد هم پیش بینی می‌کنم که این افراد، برای اینکه از غربال شورای نگهبان رد شوند، کم کم در جریان نیروهای اصولگرا استحاله می‌یابند.

او با اظهار تاسف درباره تکصدا بودن مجلس یازدهم، عنوان کرد: مجلس یازدهم به شدت به صدای علی مطهری، مصطفی کواکبیان و محمود صادقی احتیاج داشت. باید حداقل  صدای علی مطهری تحمل می‌شد. لازم بود برای تشکیل مجلس چندصدایی، صدای علی مطهری در مجلس یازدهم نیز شنیده شود. 

جلالی در پایان اظهار کرد: یکی از نقاط ضعفی که در تاریخ ثبت خواهد شد این است که در حال تبدیل کردن نظام از چند صدایی به تک صدایی هستیم. متاسفم که مجلس یازدهم تکصدا می‌شود. 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: علی مطهری نظام سردار سلیمانی حاکمیت سطح مشارکت صدای علی مطهری مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۵۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد صالح جوکار در گفت‌وگویی، با اشاره به انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم اظهار کرد: براساس بیانات مقام معظم رهبری چهار راهبرد رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت در انتخابات مطرح بود که همین راهبرد در مرحله اول در پیش گرفته شد. در آن زمان بالابودن مشارکت مردم تاثیرات زیادی در عرصه بین‌المللی و جهانی داشت و سرمایه اجتماعی نظام را نشان می‌داد.

بنابر روایت ایسنا، وی اضافه کرد: با توجه به این‌که تکلیف تعدادی از کرسی‌های مجلس دوازدهم در مرحله اول مشخص شده است، انتظار می‌رود که مردم با مشارکت گسترده تکلیف ۴۵ کرسی باقی‌مانده را در دور دوم تعیین کنند.

منتخب مجلس دوازدهم بیان کرد: مردم با مشارکت گسترده بهترین و اصلح‌ترین افراد را راهی مجلس دوازدهم کند یعنی کسانی که به دنبال رفع مشکلات مردم بوده و بتوانند در حوزه قانون‌گذاری و نظارت اقدامات موثری انجام دهند.

جوکار با بیان این‌که حضور مردم می‌تواند منجر به انتخاب اصلح شود افزود: مردم بهترین و برترین نماینده را انتخاب کند که برای رسیدن به این هدف قطعا مشارکت آنها مهم است.

رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در هشت حوزه اظهار کرد: در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی تجربه برگزاری الکترونیکی انتخابات کسب شد که در مجموع روش خوبی است. اکنون دنیا به این سمت می‌رود چون خطای برگزاری انتخابات الکترونیکی بسیار کمتر است.

وی در پایان گفت: قطعا ضعف‌های احتمالی در مرحله دوم رفع می‌شود و می‌توان از این تجارب برای برگزاری انتخابات الکترونیکی در آینده و برای سایر انتخابات استفاده کرد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903125

دیگر خبرها

  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • سکاندار هیئت اسکی اصفهان مشخص شد
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود